Min drømmejobb

Vi har denne uken fått i oppgave av foreleser Karl Philip Lund å skrive et innlegg om vår drømmejobb. Hadde jeg blitt spurt om å skrive om dette for 2 år siden, ville dette innlegget vært blankt. Men, etter to måneder med digital markedsføring vet jeg litt mer om hva jeg vil jobbe med. 

Skjermbilde 2016-02-21 kl. 20.19.47

Bilde fra her

Helt siden jeg var ung har det vært vanskelig å svare når noen spør meg: «hva vil du bli når du bli stor?» eller i det siste «hva kunne du tenke deg å jobbe med etter studiene da?». Mulighetene har vært mange, men jeg har ikke funnet ut helt hva jeg virkelig liker.

For hva må egentlig til for å trives i en jobb? I følge en undersøkelse gjort av Deloitte Shift mistrives 80% i sin jobb og de fleste fortsetter faktisk i den jobben de mistrives i. Jeg satser heller på å bli en av de 20% som trives i sin jobb. I følge Laura Garnett er det fem steg man kan følge for å finne sin drømmejobb:

1. Finn ut hva du er god på og lær deg å fortelle om det med selvtillit

Spør 10 venner/ kollegaer om hva de syntes du er god på. Ta det til deg og tenk over hva du kan bruke disse gode egenskapene til.

2. Forplikte deg til og finne eller lage den perfekte jobben, uansett hva

Bruke tid og energi på å finne ut hva du faktisk er villig til å forplikte deg 100% til.

3. Vær realistisk om dine grunnleggende økonomiske behov – men vet at når du følger din lidenskap, kommer ofte pengene også

I starten må man kanskje ofre den fineste leiligheten eller den dyreste bilen hvis man vil følge drømmene sine. Har du lidenskap for noe – så følg den! Men ha i bakhodet at det må kunne skaffe deg mat og tak over hodet.

4. Gi deg selv jevnlige realitetsjekker

Spør deg selv to spørsmål så ofte du kan:

 • Ville jeg gjort dette gratis? 
 • Er dette gøy og gir det meg positiv energi?

Hvis svarene er ja på begge disse spørsmålene er det stor sannsynlighet for at du har valgt riktig jobb!

5. Vær tålmodig

Det kan ta alt fra 1 år til 10 år å finne sin drømmejobb. Vær tålmodig og lær av dine feil. Man må alltid prøve og feile for bli bedre. Fokuser på det positive og aldri sammenlign deg selv med andre.

 

Skjermbilde 2016-02-21 kl. 20.38.59

Bilde fra her

Jeg har alltid beundret de som siden ungdomsskolen har hatt en klar mening om hva de vil studere og videre jobbe med. For min del har det ikke gått opp et lys før nå som jeg har lært mer digital markedsføring og teknologiens utvikling. Jeg gleder meg skremmende mye til å dra på forelesning 08.15 og syntes alt vi lærer om er spennende og relevant å kunne i 2016. Jeg gleder meg til å lære mer om ting som Google Adwords, Google analytics, sosiale medier, webanalyse og mer om blogging. For meg betyr dette at det uten tvil er med noe innenfor digital markedsføring jeg har lyst til å jobbe med, jeg vet kanskje ikke akkurat i hvilken bedrift eller hvor i verden jeg har lyst til å jobbe, men jeg har noen punkter jeg syntes er viktig for at jeg skal kunne trives et sted:

 

 1. Man må kunne være seg selv: Det er viktig å være den man er, og ikke late som man er noen man ikke er. Ytre sine meninger og stå for det er viktig.
 2. Et godt arbeidsmiljø: Å grue seg til å dra på jobb er verdens værste følelse. Å komme godt overens med kollegaer er essensielt.
 3. Å være god i jobben sin: Jeg tror folk flest syntes det er mer gøy å dra til en jobb man mestrer. Mestring gir en god følelse og man føler man bidrar med noe.
 4. Progresjon: Jeg tror hvis man skal være i den samme jobben i 20 – 30 år, må det være rom for å utvikle seg og jevnlig sette seg mål for å bli bedre.

 

Skjermbilde 2016-02-21 kl. 20.22.23

Bilde fra her

 

Kilder:

http://www.businessinsider.com/what-do-you-do-when-you-hate-your-job-2010-10?IR=T

http://www.inc.com/laura-garnett/5-steps-that-will-uncover-your-dream-job.html

 

 

 

 

 

mathildeteige

2 Comments

 1. Her kommer du et stykke på vei Mathilde og det er bra. Og du skriver jo veldig godt også, så du har en opplagt jobbmulighet i å videreutvikle skrivekompetansen. Jeg liker analysen din der du bruker «teori» til å strukturere analysen din. På denne måten bidrar du også til å skape ditt eget personlige læringsnettverk der dem du lærer av både står nært deg fysisk og fjernere digitalt.
  Hilsen fra Arne

 2. Veldig gjennomtenkte ord fra yngste dattera mi,
  La merke til følgende..
  Kan gå fra 1til 10 år før du finner drømmejobben,.
  Viktig punkt. Kan faktisk ta litt tid før en endelig treffer riktig….
  Arbeidsmiljø…. Kanskje noe av det viktigste for å overleve en jobb..viktig å tenke på når en selv er fersk i ny jobb, de fleste mener vel også etterhvert at godt arbeidsmiljø er viktigere enn lønnsøkning..
  Moro at du velger markedsføring… Har jo vært mitt yrke i alle år
  Pappa Lars

Comments are closed.